Tarhana kış aylarının vazgeçilmezi olmakla birlikte Türklere özgü bir yiyecektir. Genellikle Ege ve İç Anadolu’da yaygın olarak yapılan Tarhana, sabah kahvaltısı da dahil olmak üzere tüm öğünlerde tüketilebilir.
Büyük kısmı yoğurttan oluşan tarhana içerdiği besleyici maddeler sebebiyle hem sağlıklı hem de lezzetlidir. Pişmeye hazır halde uzun süre bozulmadan saklanabilmesi her evde bulunmasının sebeplerindendir. Uşak, Kütahya, Denizli ve Kahramanmaraş illeri tarhana ile meşhurdur. Evlerde yapılan organik tarhana çorbası bu illerimizde bir kültür simgesi haline gelmiştir.
Tarhana çorbası baharat, acı biber, tuz, nane gibi bitkiler içerdiği için bebekler için uygun değildir. Ancak bebekler içinde üretilen tarhanalar mevcuttur, bunları tercih ederken içersinde baharat, tuz olmamasına dikkat edin, zira bir yaşından önce bebeklerin tuz, şeker tüketmesi doğru değil, baharatlara karşıda hassasiyet olabilir. Bebek tarhanası alırken mutlaka bunlara dikkat edin.