Ülkemizde kabuklu fındık, daha çok Karadeniz bölgesinde yoğun olarak yetişen ve huşgiller ailesinin ılıman iklimi seven üyelerindendir. Giresun pikola fındığı gibi çeşitleri de yine ülkemizde yetiştirilen ve vatandaşlara sunulan fındık çeşitlerindendir. Kavrulmuşu ve çifte kavrulmuş fındık olarak kuruyemişçilerde rahatlıkla bulabileceğiniz bu besin maddesi, bol miktarda yararlı yağları ve nişasta bulundurmasıyla ün salmıştır.
Demir, potasyum ve magnezyum bakımından oldukça zengin bir besin maddesi olan fındık, ayrıca çinko deposu olarak da bilinen nadir kuruyemişlerdendir. Kalbe yararlı olan Omega 3, E vitamini ve bol miktarda proteini de yine bünyesinde barındıran bu ürünün günlük 1 avuç tüketilmesi, günlük tüm mineral ve vitamin ihtiyacınızı karşılamaya yetecektir.